Vroegere eigenaar Fiets! neemt Leuvense Würst over

Er is een overnemer gevonden voor de Leuvense hotdogzaak Würst. De overnemer is Hendrik Winkelmans, de 43-jarige zakenman die vroeger de fietsenzaak Fiets! bezat. Würst werd opgestart door tv-kok Jeroen Meus. Meus zelf stapte vorig jaar al uit de zaak. Würst had ook vestigingen in Antwerpen en Gent en ging enkele weken geleden failliet.

Winkelmans neemt Würst met twee vrienden over. Hij was al vroeger geboeid door de hotdogzaak. “Een paar maanden geleden kwamen wij hier een hotdog eten. ’t Was supertof. Goeie sfeer en een fantastisch concept. Ook op Werchter aten wij hotdogs van Würst. Toen we dan later hoorden dat de zaak failliet was, waren we verrast en we vroegen we ons af of wij iets met de hotdogzaak konden doen.

We ontdekten dat de Leuvense zaak een potentieel heeft en beslisten om die over te nemen.” Winkelmans en zijn vrienden nemen alleen de Leuvense Würst over. Ze willen de Leuvense zaak uitbouwen en denken er voorlopig niet aan om de vestigingen in Antwerpen en Gent over te nemen.

Winkelmans kent de plaats waar Würst ligt zeer goed. “Ik zat hier vlakbij, in de Schrijnmakersstraat hier om de hoek, op kot toen ik rechten studeerde. En mijn stamcafé was naast Würst. Winkelmans vindt het een fantastische ligging. “Hier komen veel mensen langs, Leuvenaars en toeristen. De zaak heeft ook een fantastisch terras.” Winkelmans kent Jeroen Meus niet persoonlijk, maar had gisteren een lang gesprek met hem. “We hebben daar veel moed uit geput en ik denk dat hij blij is dat zijn kindje nog een goeie kans krijgt.” Winkelmans wil de hotdogzaak al begin december heropenen.

Freshmen - entrepreneurs for entrepreneurs

Are you a true entrepreneur? Want to be coached by serial entrepreneurs rather than bankers, or public servants? Do you dare to jump or are you just waiting for your window of opportunity to close? Freshmen is your first choice!

Other articles

We use cookies to measure the number of visits on this website. -- More info