Recht op de trappers

Hendrik Winkelmans en Catherine Van Dijk, bezielers van het Fiets! imperium, zijn te benijden: ze zien er immer fris, vrolijk, gezond en uitgeslapen uit. Met hun twee runnen ze een succesvolle zaak met zes vestigingen en daarenboven goede ze ook nog drie kinderen op. Een powerkoppel? Moet wel.

In 2010 begon het bij Hendrik Winkelmans te kriebelen. Niettegenstaande hij lange tijd voor een vastgoedbedrijf werkte, droomde hij al lang van een eigen fietsenwinkel, en toen de kans zicht voordeed om de bekende Gentse fietsenzaak Jomasport over te nemen, twijfelde Winkelmans geen seconde.

(…)

Je hield er een jachtig leven bij een vastgoedbedrijf op na. Wat vond je vrouw er eigenlijk van toen je plots besloot een ban met een vast inkomen op te geven om een fietsenzaak te beginnen?

 

Catherine: (begint te lachen)
Hendrik: “Ja, zeg het maar!”
Catherine: “Toen hij me het nieuws vertelde – op vakantie nota bene – ben ik spontaan beginnen huilen.” (schaterlach)
“Pas op: ik was wel gewonnen voor het idee, maar de timing was ronduit afschuwelijk. We woonden toen tijdelijk bij zijn moeder omdat we met de verbouwingen zaten, we hadden twee kleine kindjes rondlopen en ik was op dat moment nog aan het doctoreren in criminologie…”
Hendrik: (droog) “Het was inderdaad even crisis.”
Catherine: “Maar hij heeft me dan toch weten te overtuigen, en het is een goede beslissing gebleken.”
Hendrik: “Ik vond echt dat ik dat moest doen, het voelde echt juist aan en er bood zich net die unieke gelegenheid om de winkel in Gent over te nemen… Zo’n kansen moet je grijpen. Als je onderneemt moet je durven. Je hebt maar één leven uiteindelijk, en dat moet je echt ten volle benutten.”

“Ik wil niet filosofisch klinken, maar het lijkt me erger om op je sterfbed te moeten berusten in het feit dat je een paar fantastische ideeën hebt gehad maar onbenut hebt gelaten, in plaats van dat je aantal keer flink je kop hebt gestoten terwijl je je droom najaagde.”

We use cookies to measure the number of visits on this website. -- More info