Mechels bedrijf countert keuze Belgische coach

RYMND ontwerpt T-shirt voor Radja – Radja Nainggolan mag dan aan de kant gezet zijn bij de Duivels, RYMND biedt troost. ‘In Radja we trust’, staat er op hun nieuwe T-shirt. En dat vliegt als zoete broodjes de deur uit.

Een jong modelabel ontwerpt T-shirts, sweaters, maar ook sporttassen en vrijetijdskledij voor mannen, vrouwen en kinderen. Altijd rond sport en altijd met een knipoog. ‘Onze naam RYMND verwijst naar voetbalicoon Raymond Goethals, Raymond Coppa en de Franse oud-renner Raymond Poulidor. Het is belangrijk dat onze klanten zich een beetje kunnen vereenzelvigen met onze bedrijfsnaam’, zegt Roelof Winkelmans (35), die samen met zijn broers Evert (32) en Hendrik (42) en Rutger Verbeek (31) het bedrijf sinds november vorig jaar runt vanuit het Ondernemershuis Oh! in de Kanunnik De Deckerstraat. Alle vier zijn ze geboren Maneblussers, maar ook fan van Nainggolan.

‘Sinds de beslissing van de bondscoach om Radja te verbannen uit de WK-selectie, willen we extra benadrukken dat we ook nu fan blijven van deze grote voetbalstrijder. Want dat is en blijft hij voor ons’, zegt Winkelmans. ‘We hebben een mooi T-shirt ontworpen waarop zijn naam staat, met daarrond artistiek werk dat verwijst naar zijn tattoos. Daarnaast hebben we ook nog een eigen hardwork gecreëerd, met een portret van het – naar onze mening – ideale Belgische middenveld: Radja Nainggolan, Mousa Dem­bélé en Kevin De Bruyne. Kevin laat op zijn T-shirt zijn liefde blijken voor Radja.’

175 in één dag

De ‘In Radja we trust’-shirts vliegen de deur uit. ‘Het is niet omdat Martinez Radja niet wil hebben, dat wij zijn voetbaltechniek en zijn vechtlust aan de kant schuiven. Vergeet het. Radja is het toonbeeld van vechtlust. Hij gaat er altijd voor en dat doen we ook zo met ons bedrijf. We verkopen zijn T-shirt voor 25 euro en er zijn er op de eerste dag al 175 de deur uit. We zijn niet tegen de nationale ploeg. We gaan ze blijven aanmoedigen, maar we zijn voor Radja. Dat mag iedereen weten.’

Freshmen - entrepreneurs for entrepreneurs

Are you a true entrepreneur? Want to be coached by serial entrepreneurs rather than bankers, or public servants? Do you dare to jump or are you just waiting for your window of opportunity to close? Freshmen is your first choice!

Other articles

We use cookies to measure the number of visits on this website. -- More info