Het ondernemersverhaal van RYMND

Supporteren voor de Rode Duivels in een alternatief T-shirt? Het Mechelse modelabel RYMND lanceerde in aanloop naar het WK voetbal een nieuwe collectie.

“RYMND doet WK-koorts toenemen”

Voetbal en mode gaan anno 2018 hand in hand. Zo heeft Kevin De Bruyne zijn eigen kledinglijn KDB en is ook Radja Nainggolan bezig met de opstart van een boetiek in zijn thuishaven Rome. Maar zo ver hoeft u het niet te gaan zoeken, want vanuit ons Ondernemershuis Oh! is ook RYMND bezig met een opmars in de wereld van de voetbalmode.

“Geen blingbling of dure afwerkingen voor de Cristiano Ronaldo’s van deze tijd, wel kledij met een zekere identiteit voor de Jos Vercammen onder ons die op zondag een match in Schelle speelt, daarna iets gaat drinken met zijn ploegmaats en weer uitkijkt naar de volgende training of wedstrijd”, doet Roelof Winkelmans het verhaal over modelabel RYMND. De naam verwijst naar sporticonen zoals Raymond Goethals, Raymond Kopa en Raymond Poulidor. “Meer dan enkel een kledingmerk willen we ons vooral profileren als een gemeenschap waar iedereen een Raymond is.”

Een Raymond is een sportliefhebber die sport passief of actief beleeft. Mensen die zich kunnen vereenzelvigen met zowel historische als actuele voetbal- en wielergebeurtenissen. “Voor die mensen creëren wij een cultuur door grotendeels met kledij, maar ook via blogs en video’s, verhalen te vertellen. We ontwerpen T-shirts, truien en kousen met een link naar voetbal en wielrennen. Binnenkort komen daar nog boxershorts bij.”

Zo was er het intussen uitverkochte Goethals-T-shirt, maar zijn er ook speciale kousen met een verwijzing naar KV Mechelen verkrijgbaar. Verder loopt er momenteel een WK-lijn. Die collectie bevat onder andere een Mexico ’86-shirt, een Devils-shirt geïnspireerd op de tenue van het EK ’84 en een shirt Mondiale pintje halen gebaseerd op het WK ’90-lied van Rocco Granata. Die zijn allemaal online te koop en in de pop-ups .

Iedereen Raymond

Dat RYMND het gemeenschapsgevoel belangrijk vindt, uit zich in de ontwerp- en productiefase van deze collecties. “Alle ontwerpen komen van onze hand. Daarvoor halen we inspiratie uit de sportgeschiedenis of -actualiteit, van sportartikelen die vroeger op de markt zijn gebracht, of laten we ons buikgevoel spreken. We tekenen wat uit, overleggen nadien, maar laten ook onze Raymonds mee bepalen welk ontwerp in productie gaat. Zij maken deel uit van ons verhaal en daarom vinden we het belangrijk dat ze hun voorkeuren kunnen geven.”

De collecties van RYMND worden uiteindelijk via pop-ups aan de man gebracht. Zo was er eind vorig jaar eentje in de Antwerpse Schrijnwerkersstraat. Vandaag zijn er twee pop-ups van RYMND in Wijnegem Shopping Center en de Stadsfeestzaal in Antwerpen. Die zijn nog tot en met juli open. “Daar verkopen we meer dan enkel onze kledij. Klanten worden er ondergedompeld in een verhaal rond voetbal en wielrennen.”

In de nabije toekomst wil RYMND zich meer gaan toespitsen op retailers. “De komende maanden zijn we enerzijds bezig met de nakende wintercollectie en anderzijds met het overtuigen van partners om ons merk in hun rekken te leggen. Het moeten vooral partners zijn die geloven en ook passen in ons verhaal. AS Adventure is daar al één van. Verder zullen we eind dit jaar misschien opnieuw een pop-up openen, maar we weten nog niet waar en hoe groot we het zien.”

Passie voor sport

RYMND werd opgericht in november 2017 als een samenwerking tussen de broers Evert, Roelof en Hendrik Winkelmans en vriend des huizes Rutger Verbeek. Evert en Rutger staan ook aan de wieg van het Mechelse productiehuis Deklat Binnen, wat meteen extra duidelijkheid schept: alle vier de heren willen hun passie voor sport uiten, zowel op televisie als in kledij.

Freshmen - entrepreneurs for entrepreneurs

Are you a true entrepreneur? Want to be coached by serial entrepreneurs rather than bankers, or public servants? Do you dare to jump or are you just waiting for your window of opportunity to close? Freshmen is your first choice!

Other articles

We use cookies to measure the number of visits on this website. -- More info